5.1 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

Зеленска: Хоризонтът ни на планиране е ден-два

Олена Зеленска, съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, заяви днес пред публика на Франкфуртския панаир на книгата, че ролята ѝ изисква да “казва истината” за ужасите, с които украинците се сблъскват всеки ден, предаде ДПА.

“Ние се борим за живота си”, каза тя пред аудиторията по време на събитието, организирано от германското женско списание “Бригите”.

Тя отбеляза, че днес отново е имало руски въздушни удари в Киев, и каза, че не може да не се притеснява за двете си деца.

“Хоризонтът ни на планиране е може би ден или два – не знаем какво ще стане утре или вдругиден”, каза тя.

В същото време, каза Зеленска, се установява известна рутина: “Сърцето не бие толкова силно, когато сирените свирят. Отиваме в убежището.”

Украинската първа дама описа търсенето на нормалност въпреки последиците от войната – например, каза тя, дъщеря ѝ е започнала да учи.

“Постоянно сме на други места – децата рядко виждат баща си, но всеки ден си говорят по телефона.”

Зеленска е във Франкфурт отчасти, за да помогне за представянето на книга, в която се застъпва за по-доброто приобщаване на хората с увреждания и наранявания.

Тя казва, че темата става все по-важна с всеки изминал месец от войната. “Трябва да мислим за възстановяване още сега”, каза тя и добави, че се надява училищата да бъдат възстановени, така че да имат рампи за инвалидни колички.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини