23.8 C
София
понеделник, 26 септември, 2022

Земеделският министър: Ако почне поредица от избори, край на субсидиите

Надявам се разумът да надделее в следващите дни. Ако имаме поредица от избори, субсидии няма да получава никой. Това заяви земеделският министър д-р Иван Иванов на среща със земеделци в добричкото село Ловчанци. Опасявам се,че в такъв случай новата селскостопанска програма от 1 януари 2023 г. няма да тръгне, уточни той.

“Намираме се в много тежка ситуация. Не само ние – в цял свят и цяла Европа е така. Опитваме се да наваксаме според възможностите на държавата. Мисля, че не сме направили малко и предстои да се направи още, освен ако политическата криза не се задълбочи, което ще се отрази пряко и на вас”, обърна се той към производителите.

Д-р Иванов припомни, че при неработещ парламент няма как да бъдат приети редица законодателни изменения и Европейската комисия няма да разреши директните плащания.

„Не знам дали си дават сметка някои хора какво правят в момента. Това касае Плана за възстановяване и устойчивост, където има немалко средства, предвидени за земеделие и изобщо за развитие на страната. От едната страна са около 21 милиарда, а за земеделие са 16 милиарда и са поставени под въпрос от тук нататък как ще се реализират политиките”, уточни министърът.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини