Зловещо убийство в Скопие. Килърът се крие у нас

Северна Македония е в шок след зловещото убийство на 14-годишно момиче. Тялото му е открито с вързани ръце и крака в спален чувал в покрайнините на Скопие.

Ваня Гьорчевска е била похитена на 27 ноември. Според разследващите нападението е поръчано от бащата, който е дал информация на похитителите, когато момичето е излязло от вкъщи, за да иде на училище. Той е бил задържан, съобщава makfax.

Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката, която е разведена със съпруга си, но наскоро продала апартамент. Според разследващите похитителите са изпаднали в паника, че са следени и са решили да убият момичето. 14-годишното дете е убито с пистолет и заровено.

Убиецът е напуснал Северна Македония с кола с адвоката си, като първо са влезли в Сърбия, а след това в България.

В околностите на град Велес е намерен още един труп – на 74-годишния Панче Жежовски. Той също е бил обявен за издирване. Според информация от разследващи, той е бил отвлечен и с неговия автомобил е извършено престъплението в Скопие.

„Установено е, че пред ситроена, с който е отвлечено момичето, се е движило рено. Ваня е откарана до място извън Скопие, където е извършено убийството, след което превозното средство е запалено“, каза вътрешният министър на Северна Македония Оливер  Спасовски.

Според МВР, петима души, всички от македонски етнос, са заподозрени и за двата случая.

Четете още

Избор на редактора