Зърнарите дават срок на Денков до 15 часа

Протестиращите земеделски производители дават срок до 15 часа, за да бъдат изпълнени исканията им. В противен случай ще блокират центъра на София с тежка техника във вечерните часове.

Това обявиха тази снощи от инициативния комитет на протестиращите.

Няма вече затворени от протестиращи пътни артерии в страната, съобщават МВР.
В Русе е възстановено движението по Дунав мост. Без затруднения се преминава и в Старозагорско между пътния възел „Ягода“ и Казанлък, както и при пътния възел „Петолъчката“.

„Ако имаме някакви проблеми по пътя и започнат някакви безпричинни заяждания с колеги за трактори и така нататък, затваряме наново и това е“, каза един от организаторите на протеста на „Петолъчката“ – Георги Радев.

Тази вечер ще бъдат придвижени към входа на София трактори – около 600, по думите на Илия Проданов и Симеон Караколев от инициативния комитет на протестиращите земеделски производители.

Машините ще бъдат разположени на Ботевградско шосе утре, ще престояват на пътя, но няма да блокират движението – това твърдят организаторите. По думите им ще има също автомобили и автобуси.

От комитета ще очакват от премиера Николай Денков да даде заявка, че ще изпълни техните искания най-късно до 15:00 часа. И ако не се случи нищо, ще блокират площада пред Министерския съвет утре вечер.

За това влизане в центъра на София ще проведат среща в Столичната община сутринта.

От Асоциацията на зърнопроизводителите припомниха, че исканията са на целия бранш на земеделските производители и няма да има отстъпка от тези искания.

Четете още

Избор на редактора