Бакалова: Бащата на детето е ясен. Въпросът е в държавната му издръжка

Казала съм достатъчно по „Барселонагейт“ в качеството си на свидетел. Познавам Борислава Йовчева, но това ще е всичко, което ще кажа за нея, защото не искам да попреча на разследването.

Не мога да кажа заради разследването дали тя ми е показвала тест за бащинство на детето й, както и как се е сдобила с къщата в Барселона. Това заяви бившата Мис България Ивайла Бакалова пред Евронюз.

„Ивайла Бакалова е ключов свидетел по делото „Барселонагейт“. Според мен тя знае всичко по казуса“. Това заяви директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. „Тя познава хора, които са навързани най-отвътре с този случай“, допълни той. Според Станкушев бившата манекенка трябва да каже истината и съдът да даде ход на делото.

„Най-накрая прокуратурата се е събудила от дългия си зимен сън. Нямам предвид само този главен прокурор, а доста главни прокурори назад. Прокуратурата се е събудила по политически причини. Също по политически причини беше и заспала.

Но по каквито и причини да се е събудила, аз наистина искам да видя какво ще направи тази прокуратура. По-добре късно, отколкото никога“, заяви Ивайла Бакалова. И допълни: „Аз и целият български народ искаме да разберем какво точно се е случило. Надявам се целият български народ да получи чувство за справедливост.“

Според мен разследването не цели да установи дали Борисов е баща на това дете. За мен това е ясно и спирам до тук. По-скоро какви пари са се вземали от държавни средства, за да се грижи за това дете, коментира Бакалова.

Още преди 2 г. в интервю за Антикорупционния фонд (АКФ) тя говори по темата за къщата: „Помогнах на Борислава Йовчева. Това е момичето, за което се говори, че е собственичка на къщата в Барселона и че нашият премиер има отношения с нея и ѝ е купил къщата.

През ноември 2019 г. ми се обади приятелка, за да помогна на нейна приятелка, която иска да се мести с детето си. Знаех кое е това момиче.

Никога не сме искали да навредим на Борисов и да го сваляме от власт. Не ни вълнува. Помогнах с каквото можах, не се интересувам от личните отношения на хората. Коментирам го, защото това е един вид семейство за Борисов, въпреки че той отрича.

„Няколко пъти хора от близкия кръг на г-н Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство и две деца”, разкри още тя, като допълни, че нейни познати са чули, че „Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи”.

Близките до манекенката обяснили, че това ще се случи рано или късно, защото бившият премиер бил „изключително отмъстителен”.

Четете още

Избор на редактора