Арестуваха Нойзи, карал с 2.12 промила алкохол

Популярният журналист Ивайло Нойзи Цветков е бил хванат да шофира пиян.

Полиция е спряла автомобила, който той шофирал около 2 часа след полунощ, в района на супермаркет в Драгалевци.

Цветков фъфлел и това усъмнило полицаите да му направят тест за алкохол, съобщи NEWS2. Дрегерът отчел точно 2,12 промила алкохол и журналистът бил задържан за 24 часа в полицейския участък, събщава Нова.

На 17.11.2023 г. обвиняемият Ивайло Цветков шофирал по ул. „Околовръстен път“ в гр. София лек автомобил, марка „БМВ“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,12 промила, установено с тест „Дрегер 7510″. Обвиняемият е дал кръвна проба, чийто резултати се очакват, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на разследването. Автомобилът, който е управлявал, е приобщен като веществено доказателство по делото и спрямо него е наложена мярка „запор“ с цел обезпечаване на предвиденото в чл. 343б, ал. 1 от НК наказание „глоба“, както и с оглед обезпечаването на бъдещо отнемане в полза на държавата.

Спрямо обвиняемия И.Ц. е наложена мярка „гаранция в пари“ в размер на 15 000 лева и му е отнета шофьорската книжка.

Това е поредния случай с обществена личност, която се качва зад волана след употреба на алкохол. Преди няколко месеца певицата Белослава беше задържана да управлява автомобил пияна. После пък полицаите спипаха в нарушение дъщерята на Симеон Сакскобургготски – Калина.

Четете още

Избор на редактора