5.1 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

Идеалният кабинет за ДПС бил евроатлантическият

Два варианта за кабинет разкри зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. Единият бил идеален, другият – възможен.

Най-добрият вариант за кабинет е 173-ма депутати да направят евроатлантическо мнозинство. Това са партиите, които заявяват ярка евроатлантическа подкрепа, коментира Цонев в интервю за Нова тв.

Цонев обясни: „Имаме две кризи – икономическа и на сигурността. Без инструментите на ЕС и НАТО не можем да ги решим. С инструментите на НАТО можем да гарантираме сигурността, с инструментите на ЕС – излизането от икономическата криза”.

Попитан как ДПС би участвала в такъв кабинет с „Продължаваме промяната”,  чието управление Движението обяви за опасно, Цонев отговори: „Когато партиите са във взаимен контрол, тогава тези неща се минимизират”.

Ако двата мандата не се реализират, аз лично си представям с третия някаква форма на антикризисен кабинет с много къс мандат, който да приеме бюджет, мерки за хората и бизнеса, законите по Плана за възстановяване, за да стигнем до евросредствата, коментира още Цонев.

По повод връщането на хартиената бюлетина той коментира: „Ние сме за машинния вот, но не с тези машини. С тях гласуват само за Мадуро във Венецуела. Този софтуер може да се манипулира. Даже ни показаха как се прави това”.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини