Край с гурмето в Казичене. Пуснаха шеф Токев предсрочно и – пак буламачи

Трудни, безвкусни времена се очертават пред затворниците в Казичене, след като днес предсрочно бе освободен шеф Андре Токев.

„Много добре съзнавам грешката си. В затвора работех по 12 часа. С оскъдни продукти показах ново ниво на готвене. Създадох условия как да се работи. От 30 процента посещаемост в стола, сега тя е 80 на сто. Има огромни опашки за храна”, заяви шеф Токев пред съда.

Топ готвачът излежаваше 7-месечна присъда за шофиране в нетрезво състояние, от която му оставаха още 2 месеца и 14 дни. По-голямата част от казиченското затворническо общество съжалява, че ще се наложи да мине пак на проста леща чорба, боб с наденица и малеби, но това е животът. Няма идеален затвор.

Темида реши, че процесът на адаптация на Токев е протекъл безпроблемно. Той бил спокоен и балансиран, не проявявал враждебност и агресивност, което означавало, че няма зависимости, включително от алкохол.

В затвора шеф-готвачът попаднал на хора и станал човек – отличил се с безупречна дисциплина и проявил самоинициатива. Не можело да бъде възприеман като реална опасност за обществото. Токев приемал изцяло отговорността за криминалното си поведение, признавал вина и демонстрирал нагласи за промяна, посочва в мотивите си за предсрочното му освобождаване съдът.

„Искрено се надявам с Андре Токев повече да не се виждаме по съдебните зали. Гласуваха му голямо доверие, че това няма да се повтори“, заяви прокурорът по делото Радост Нацева. Тя похвали известния затворник, че имал много добро поведение и бил много общителен.

На сбогуване със затворническия начин на живот Токев разкри, че през последните месеци спортувал всеки ден между 2 и 3 часа. „Написах проект – да играем игри и да се социализираме. Началникът хареса проекта, но няма как да бъде приложен. Проведох много разговори с млади хора. Мисля, че всички тези неща допринесоха да се социализирам добре. Мисля, че съм готов да напусна затвора и да съм полезен на семейството си”, каза на изпроводяк Андре Токев.

Четете още

Избор на редактора