Иди ми, дойди ми: Няма да има частна детска болница

Служебният премиер Димитър Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“ в София, съобщиха от правителствената пресслужба.

Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, е записано още в решението.

Днес първи президентът Радев се обяви срещу решението на кабинета. После се оказа, че и Делян Пеевски е на един акъл с него. ПП-ДБ пък дадоха решението на прокуратурата и ДАНС.

Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от служебния министър на здравеопазването, Главчев ще предложи на президента Румен Радев служебният министър на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста.

На 30 април Министерският съвет одобри създаването на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“, София, съгласно законоустановения ред за целта в Закона за лечебните заведения, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Инвеститорът е „Търговска лига – Глобален аптечен център“ и има намерение да създаде лечебно заведение, чиято лечебна дейност ще се реализира по 39 медицински специалности, в 30 клиники и отделения с общо 413 легла, отделения без легла и лаборатории за диагностика и лечение на хора както от нула до 18 години, така и над 18-годишна възраст.

Инвеститорът има готовност за изграждане на многопрофилната болница в срок до 48 месеца от решението на Министерския съвет за одобряване създаването на лечебното заведение за болнична помощ. Около имота има добре планирана и изградена инфраструктура, която отговаря на нуждите на увеличения трафик. Предвижданата инвестиция за строежа на болницата е 120 млн. лева. Предвижда се проектът да бъде реализиран с парични средства от търговската дейност на инвеститора, както и чрез средства от банкови институции.

Четете още

Избор на редактора