5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Избраха единствения кандидат за директор на националното следствие

Единодушно прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Борислав Сарафов за втори мандат на поста директор на Националната следствена служба. За него гласуваха всички деветима присъстващи на заседанието.

Процедурата беше изключително прозрачна, каза след избора говорителят на прокурорската колегия – членът на ВСС Калина Чапкънова.

Сарафов благодари на всички, които гласуваха за него. “Това доверие е повече от задължаващо. Ще бъда все така всеотдаен и себеотрицателен”, каза той и посочи, че Следствието е неговото второ семейство.

На 26 септември кандидатурата на Сарафов за втори мандат бе предложена от главния прокурор Иван Гешев и трима членове на Прокурорската колегия – Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев.

Борислав Сарафов започва работа в системата през 1996 г. като следовател в София. През 2001 г. става заместник районен прокурор в Сливница, а след това редови прокурор в окръжната прокуратура. От 2007 г. е във върховната прокуратура, в отдела за противодействие на организираната престъпност.

През 2011 г. Сарафов бе и първият ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Две години по-късно стана заместник главен прокурор, а от 18 декември 2017 г. е и директор на Националната следствена служба (НСлС).

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини