Издирвани от Италия българи задържани в Лом и Враца

Шестимата български граждани са  задържани на територията на градовете Лом и Враца. Действията са проведени в понеделник от служители на ГДНП, сектор „Издирване“ и ОДМВР – Монтана и Враца, с участието на  представители на ENFAST-Италия. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е стартирала след сигнал от италианските власти за провеждащо се в град Лече разследване за организирана престъпна група за склоняване към проституция. Според подадените данни от Апенините в нея участват 22 души, предимно българи. По-късно от италианска страна е изпратена информация за български граждани, за които е издадена Европейска заповед за арест, и за които има данни, че се намират на територията на България.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установено точното местонахождение на петима мъже – на 23, 21, 34, 31 и 49 години, и на 29-годишна жена, които са задържани.

Уведомени са ДМОС-МВР и окръжните прокуратури във Враца и Монтана за последващи действия по наложените Европейски заповеди за арест.

Успоредно с действията у нас, арести са предприети и на територията на Италия

Четете още

Избор на редактора