Изнудват бивш министър с порно клипче

Бившият служебен министър на околната среда и водите Асен Личев стана обект на измама, в която образът му е използван в порнофилм, както обяви самият той във Facebook. Личев моли за съдействие как да се избави от казуса и предупреждава потребителите да не плащат за филм „Дядо мастурбира на хардпорно“.

Измамниците му изпратили имейл, в който твърдят, че притежават негови кадри с порнографско съдържание, които ще бъдат разпространени в мрежата, ако не плати.

„Нагазих в блатото на електронните престъпления и на артистизъма на изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди!“, пише бившият министър и хидролог в социалната мрежа. „Ако искате да ме видите след два дни в порнофилма „Дядо мастурбира на хардпорно“, моля не плащайте по 1000 евро по сметката“, казва Личев, изобразявайки въпросната схема със снимка.

„Аз ще рискувам цялата си репутация и лични данни само и само да си погледна мастурбацията отстрани и да се почувствам порнозвезда на напреднала възраст“, казва иронично бившият министър.

Той добавя и че няма надежда, че държавата може да го защити от такова изнудване. „Моля, някой ако знае как да се защитя, да ме светне“, призовава Личев.

„Мъчи ме и друг въпрос. Ще моля юрист по авторско право да ме консултира! Как, когато аз съм в главната роля, някой си ще си позволи да печели на мой гръб без да е уредил хонорара ми! Искам, когато пусне филма, да го съдя този изнудвач, както мен ме съдят Facebook и YouTube, когато без да знам, съм препостнал клип, защитен от авторското право“, споделя още бившият служебен министър на околната среда и водите.

Четете още

Избор на редактора