Изперкал златотърсач изкопа 40 м дупка и загина в нея

Обсебен от призраци бразилец прокопа 40-метрова дупка в кухнята си, за да търси злато, но накрая загина трагично в четвъртък, съобщава О Globo.

71-годишен мъж е бил обсебен от факта, че под къщата му има златно съкровище. Затова Жоао Пимента да Силва изкопал дупка от пода в кухнята си в бразилския град Ипатинга.

Той поставил седалка с въжета на входа тунела, с която всеки път се спускал навътре. Според пожарникари „елементарният асансьор приличал на детска люлка“.

Миналия четвъртък обаче се случил инцидент и Да Силва се подхлъзна и паднал фатално в дълбоката дупка.

Приятел, който му помагал с копаенето, се обадил на спешния телефон за извънредни случаи. Но спасителите вече не могли да направят нищо за мъжа. По-късно било установено, че той е с „открити фрактури на двата крака, счупено бедро, разкъсвания по корема и торса, тежка черепно-мозъчна травма и охлузвания“ и не е давал никакви признаци на живот.

Според съсед, цитиран от местни издания, Да Силва е копал дупката повече от година. Разследващите са изумени, че той е успял да създаде толкова здрав тунел – дълбочината му е еквивалентна на размера на 13-етажна сграда.

Съседите му твърдят още, че Да Силва многократно е плащал на помощници, за да напреднат в копаенето – първоначално около 13 евро на ден. Но колкото по-дълбока ставала дупката, толкова по-скъп ставал трудът им.

Веднъж златотърсачът се натъкнал на големи скали, които искал да взриви с динамит.

„Последният път, когато говорих с него, той каза, че зад тази скала има падина, където се намира златото, което търси“, казва съсед на Да Силва.

Бразилецът разказал на съседите си за призрак, който му разкрил, че под дома му има съкровище, уточнява bTV.

Четете още

Избор на редактора