Израелската полиция нахлу в офиса на Ал Джазира

Израелската полиция нахлу в хотелска стая в Йерусалим, използвана от Ал Джазира за офис в неделя след решение на правителството да закрие местното представителство на катарската телевизионна станция, съобщи Ройтерс, позовайваки се свой източник.

Видео, разпространено онлайн, показва как служители в цивилни дрехи демонтират оборудването на камерата в хотелска стая. Хотелът е в Източен Йерусалим.

Кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху затвори местния офис, докато продължава войната в Газа, на основанието, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

Ал Джазира нарече хода „криминално действие“ и отхвърли обвинението, че мрежата застрашава сигурността на Израел като „опасна и нелепа лъжа“, която излага на риск нейните журналисти.

Мрежата беше критична към военната операция на Израел в Газа , откъдето докладваше денонощно през цялата война.

„Каналът за подстрекателство Ал Джазира ще бъде затворен в Израел“, написа Нетаняху в социалните медии след единодушното гласуване на кабинета.

В изявление на правителството се казва, че министърът на комуникациите на Израел е подписал заповеди за „незабавни действия“.

Четете още

Избор на редактора