Израел посочи краен срок за офанзива в Рафах

Израел ще започне настъплението срещу Рафах следващия месец, ако „Хамас“ не освободи оставащите заложници до началото на Рамазана, заяви членът на израелския военновременен кабинет Бени Ганц, цитиран от Асошиейтед прес.

„Ако до Рамазана нашите заложници не са си у дома, боевете ще се пренесат към района на Рафах“, каза Ганц на пресконференция с лидери на американската еврейска общност. Рамазанът, който се очаква да започне на 10 март, в исторически план често е напрегнат период в региона на Близкия изток, отбелязва Асошиейтед прес.

Бени Ганц, който е пенсиониран генерал от израелската армия и е част от тричленния военновременен кабинет на Нетаняху, разполага с важен глас, но не решаващ по отношение на това какви действия ще се предприемат в бъдеще.

Израелското правителство не е обявявало публично краен срок за сухопътно настъпление в Рафах, където повече от половината от 2,3-милионното палестинско население на ивицата Газа потърси убежище от бойните действия.

Същевременно вчера израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли засилващите се призиви да спре военната офанзива в Газа.

Четете още

Избор на редактора