Изчезналата Данка: сгазена и хвърлена на сметище

Двегодишното сръбско момиченце Данка Илич, чието изчезване миналия месец мобилизира цялата нация, е починало, след като е било ударено от автомобил, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията в Сърбия. След удара тялото на Данка е било изхвърлено на сметище от хората в автомобила, съобщава БТА.

Полицията арестува двама души, за които се подозира, че са ударили с колата си момиченцето, докато то е излизало от двор в източния сръбски град Бор, каза сръбският вътрешен министър Братислав Гашич.

Двамата заподозрени са работници в местната държавна ВиК компания и са били на работа, когато са ударили момиченцето, допълни Гашич.

Те са взели тялото на Данка и са го сложили в камиона, където държали инструментите си, след което са потеглили към сметище, където са изхвърлили тялото, допълни сръбският вътрешен министър. Те са обвинени в тежко убийство.

Заподозрените признаха, че са извършили престъплението, се съобщава в изявление на полицията.

Момиченцето беше обявено за изчезнало на 26 март. Полицията даде сигнал за национална тревога (чрез системата „Намери ме“, която е предназначена за спешно обществено уведомяване в случай на изчезване на непълнолетно лице  – бел. ред.) и призова за помощ, като публикува снимка на момиченцето.

„Бащата на момиченцето ги е спрял с колата си и е попитал дали са го виждали, те са казали не“, каза Гашич. „Един от мъжете по-късно даже се е присъединил към търсенето“, допълни той.

Продължилото с дни издирване стриктно се следеше от местните медии и обществеността в Сърбия и региона, като събуди тревога и съчувствие, отбелязва АП.

Полицията все още издирва тялото на момиченцето. Гашич каза, че е вероятно мъжете по-късно да са го преместили на друго място.

Четете още

Избор на редактора