Имало ли е ченгета около SS клуба на Нотариуса

„Антикорупционният фонд“ (АКФ) публикува втора порция снимки със съмнение, че частният клуб на застреляния Мартин Божанов-Нотариуса е бил охраняван от служители на МВР. На единия кадър се вижда полицай в униформа, която наподобява тази на жандармерията. На другия той е в цивилно облекло и заснет пред SS клуба в столичния квартал „Гео Милев“.

В това заведение се е влизало само с членски карти и не е било отворено за масови посещения. Предполага се, че там са правени срещи с магистрати от специализираните съд и прокуратура, които се намираха на десетина минути пеша.

В четвъртък от АКФ, които са авторите на първото разследване за групата на Божанов, публикуваха и друга снимка. На нея се вижда мъж, облечен в яке, каквито носят от специализирания отряд за борба с тероризма.

Засега от МВР твърдят, че няма данни клубът да е бил охраняван от полицаи. Вътрешният министър Калин Стоянов е категоричен, че направените проверки сочат точно това.

В същото време обаче той упорито отказва да отговори дали Божанов е бил секретен сътрудник на МВР. Този въпрос щял да се изясни от прокуратурата, твърди министърът. А прокуратурата е известна с това, че дава само информация, каквато ѝ е изгодна, припомня Медиапул.

Четете още

Избор на редактора