Имало ли е полицейска агресия при трагедията в Стара Загора

„Нашите служители не са проявили каквато и да е агресия към лицето, което отказа да се подчини на полицейско разпореждане”, заяви директорът на ОДМВР -Стара Загора старши комисар Лазар Христов по повод случая със смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев от 30 декември.

„Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналия. Защото каквото и да кажем – да загубиш близък при такъв нелеп инцидент, със сигурност е болка, която няма да бъде потушена много дълго време”, подчерта старши комисар Христов.

„Конкретика по отношение на разследването, което се провежда от Следствието и Прокуратурата – ще получите от тях”, посочи той.

На спешен телефон 112 е получен сигнал в 20:45 часа, че непълнолетни са заплашвани с нож от мъж на средна възраст. Отзовалите се на място два автопатрула са установили подателя на сигнала, който им посочва спрял наблизо лек автомобил, в който имало водач, добави той.

„Когато нашите служители се приближават до колата за извършване на проверка – лицето вътре заключва вратите, затваря прозорците и отказва да се подчини на полицейското разпореждане. Към този момент той тръгва с колата, за да осуети проверката. Нашите служители го последват със служебния автомобил. Искам да кажа, че нашите служители не са проявили каквато и да било агресия спрямо лицето или автомобила”, категоричен е директорът на ОДМВР -Стара Загора.

И допълни: „Преследването започва, когато лицето се опитва да прегази наш колега при тръгване. Служителят отстъпва назад, а автомобилът продължава в южна посока”.

Четете още

Избор на редактора