Има ли снайперисти около къщата на Борисов

Ген. Атанас Атанасов попита Румен Радев има ли снайперисти около къщата на Бойко Борисов в края на консултациите на ПП-ДБ.

Той каза, че са се появили снимки наснайперисти, които се намират по оградата на двора на Борисов. „Залят съм от телефонни обаждания от неслучайни хора. Ако в навечерието на съставяне на правителство има висока степен на заплаха към мандатоносителя това е важен проблем за държавата. Моля, ако имате информация, това трябва да бъде публично споделено“, каза Атанасов.

Президентът заяви, че по принцип има информация, когато има по-голям риск в сферата на сигурност.

„Мисля, че когато заплаха касае физическо лице, не бива да става публична информация. Това е мой принцип, но да, ще говоря със службите за сигурност, за да изискам такава информация, за която вие споделихте“, каза още той.

Атанасов разкри след консултациите на „Дондуков“ 2, че снимките са изтекли в социалните мрежи и по неговите думи те са автентични. Затова от ПП-ДБ ще искат изслушване в парламента на служебния премиер и на вътрешния министър дали има заплахи за сигурността на Бойко Борисов.

„В момента тече процедура за съставяне на правителство и в същия момент в публичното пространство се появяват снимки на снайперисти, които са накацали по оградата на къщата на Борисов в Банкя. Това не е ли притеснително? Трябва да се пита дали някой не иска да се намеси в този процес, въздействайки върху сигурността на лидера партията мандатоносител“, коментира още ген. Атанасов.

„Смятам, че една от версиите е, че имазаплаха, която идва отвън“, заключи той.

Четете още

Избор на редактора