Иновативно. Австрия кани на кафе с полицаи

От 25 юли 2023 г. в цяла Австрия започна кампанията „На кафе с полицаи“,  се казва в прессъобщение на Виенската община.

Идеята на инициативата е в неформална обстановка да се обсъдят ежедневните проблеми на хората. Колкото по-голямо е доверието на гражданите към служителите в полицията, толкова по-добре те могат да се грижат за безопасността на хората. А доверието се гради чрез разговори и споделяне, обясни австрийският вътрешен министър Герхард Карнер.

На общо 28 гари в цяла Австрия полицейски служители, които участват в инициативата под мотото: „Заедно. В безопасност.“, и представители на Австрийските железници канят гражданите на кафе и разговор на тема безопасност.

Именно безопасността е един от основните принципи на Австрийските железници, които от няколко години успешно си сътрудничат с органите на полицията. Благодарение на доброто сътрудничество между двете институции се повишава субективното усещане за безопасност и сигурност на пътниците във влаковете.

Същността на инициативата се състои в изграждане на взаимно доверие и сътрудничество между полицията и гражданите. Личните срещи и разговори в неформална обстановка на чаша кафе премахват бариерите и предразсъдъците и създават предпоставка за обмен на идеи и решаване на проблемите.

Вестбанхоф и Пратерщерн са двете виенски гари, които участват в проекта.

Четете още

Избор на редактора