5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Инспектор Катани идва на “Киномания” (видео)

Броени дни след световната му премиера, филмът “Сянката на Караваджо” ще бъде показан на “Киномания”, съобщават от НДК. Събитието е на 19 ноември в зала 1 на НДК в присъствието на неговия режисьор, съсценарист и изпълнител на една от главните роли – Микеле Плачидо.

Той е познат у нас най-вече с образа си на Корадо Катани в сериала “Октопод”.

Плачидо лично ще представи филма си, а прожекцията ще е предшествана от среща на публиката. Актьорът и режисьор за последно е бил в България точно преди 20 години – за снимките на сериала “Сорая”.

“В основата е реалната съдба на великия художник, чийто живот е белязан с множество черни петна. И до днес не знаем как и къде е умрял. Има сведения за последните дни от живота му. Той е получил помилване от папата, защото е бил обвинен в убийство и осъден на смърт, заради което бяга от Рим. Заедно с Караваджо изчезват и картините, донесени от него в столицата като благодарност за помилването. Няма данни какво се е случило с тялото му. Има предположения и ние излизаме със собствена версия“, разказва Микеле Плачидо.

В ролята на Караваджо е актьорът Рикардо Скамарчо. Във филма участват още Изабел Юпер, Лолита Шама и други. В продукцията има и българска следа. Мони Овадия играе известния италиански свещеник Филипо Нери. Овадия е роден в Пловдив, но почти веднага с родителите си се мести в Милано.

“Киномания” ще се състои  между 17 ноември и 4 декември.

 

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини