Инфантино: Червен картон на идеята за сини картони

Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино заяви, че син картон няма да бъде въведен във футбола.

Международният борд на футболните асоциации (IFAB) трябва да обмисли разширяване на тестването за сини картони до по-ниските лиги. Съдията ще покаже синия картон за груби нарушения, които не са за изгонване или за неуважение към играта или противниците. Жълтият картон предвижда, че играчът ще бъде изгонен за 10 минути.

„За да бъда ясен – давам червен картон на идеята за сини картони. Няма да има сини картони в елитния футбол. Това е несъществуваща тема за нас и ФИФА е напълно против сините картони“, каза Инфантино пред репортери в Лох Ломонд близо до Глазгоу, където ще се проведе среща на ръководните органи на световния футбол.

Срещу сините картони протестираха почти всички – от треньорите и играчите до феновете. Инфантино добави, че ФИФА има интерес да чуе всички предложения, но че иска да запази традицията на футбола и неговата същност.

Групата на IFAB се състои от представители на ФИФА и четирите британски футболни федерации. ФИФА има четири гласа, а асоциациите на Англия, Северна Ирландия, Шотландия и Уелс имат по един. За одобрение на предложението са необходими шест гласа.

Четете още

Избор на редактора