Инфаркт уби момиче след атаката с нож срещу ученички

14-годишно момиче почина във Франция, след като получи сърдечен арест след атака с нож на психар срещу две ученички, съобщават местните медии.

Момичето колабира по време на затварянето на училището в Суфелвайерсхайм, близо до Страсбург.

Според Оливие Фарон от училищния офис, извиканите учители и парамедици първоначално са успели да съживят момичето, но в крайна сметка то е починало късно следобед. Според него инфарктът й е причинен от стреса след обявяването на тревога и затварянето на училището в отговор на нападението.

„Бях в задната част на площадката и ни казаха да се върнем в класната стая възможно най-бързо, да се скрием под масата и да изчакаме, докато той бъде арестуван“, описа напрегнатата ситуация деветгодишната ученичка Од пред медии в четвъртък.

„Ужасени сме и нямаме думи“, каза Жорж Шулер, кмет на Райхщет, откъдето е ученичката, пред АФП. „Всичко се разследва и не мога да ви кажа дали момичето е имало сърдечен порок или не“, добави той.

Нападението срещу две ученички на 6 и 11 години пред училище в Суфелвайерсхайм стана малко след 14 часа в четвъртък. И двете бяха откарани в спешното детско отделение с повърхностни наранявания.

Полицията задържа 30-годишния нападател малко след престъплението. Разследващите все още не знаят мотивите за атаката, но няма индикации, че е терористичен акт. От прокуратурата говорят за психологическите проблеми на мъжа.

Четете още

Избор на редактора