Инцидентът във Враца: Няма умисъл при стрелбата

Веднага след като е получен сигнала за случая с простреляното дете във Враца е образувано досъдебно производство. От полицията са направили оглед на мястото, разпитали са и свидетели на инцидента. Към настоящия момент се касае за причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

До момента е установено, че дядото на пострадалото дете има закупена пневматична пушка 5,5 калибър, която е била регистрирана в Районното управление на полицията във Враца, съобщи БНТ.

„Вчера той е изнесъл оръжието като целта му е била да стреля по свраки. В един момент е изпразнил оръжието и е изпратил 11-годишния си син до магазина. Докато момчето е отсъствало от вкъщи, дядото е заредил пушката отново, за да стреля. След като момчето се е върнало, пушката е била на масата, малкото дете я хваща за цевта и при опита си да му я вземе 11-годишното момче я хваща откъм приклада, натиска спусъка и е произвел изстрела. Към настоящия момент не се установява умисъл от който и да било за извършване на деянието“, обясни Сираков.

Това оръжие не е на специален режим, а само на уведомителен режим и не е необходимо да се държи заключено в каса, уточниха разследващите.

Пострадалото дете, на година и половина, е настанено в реанимацията на болница „Пирогов“ за интензивно лечение и активно наблюдение. Направена е неврохирургична обработка на нараняването. То е в критично състояние и остава на апаратна вентилация, съобщиха от лечебното заведение.

Четете още

Избор на редактора