Искат почетен „Оскар“ за болния Брус Уилис

Режисьорът от Австралия Едуард Дрейк апелира гилдията Брус Уилис да получи почетен „Оскар“, след като е продължил да играе в хитови филми, въпреки тежкото си заболяване, пише „Дейли мейл“.

Дрейк, който е заснел девет филма с Уилис, включително поредицата Detective Knight и American Siege, иска признание за холивудската звезда, който никога не е получавал награда „Оскар“.

Миналата година семейството на актьора обяви, че кариерата му за съжаление приключва, тъй като той има фронтотемпорална деменция.

Преди това 67-годишният актьор беше диагностициран с афазия – заболяване, което може да повлияе на способността на човек да разбира и изразява речта си.

Режисьорът заяви, че даването на почетен „Оскар“ на Уилис е „най-малкото, което можем да направим“. „Имаме толкова много прекрасни спомени за неговите филми и наистина вярвам, че това трябва да бъде почетено“, каза режисьорът.

В разговор с The Herald Sun Дрейк казва, че е бил наясно с влошаващото се състояние на Уилис, докато е структурирал графика на снимките.

“Искахме да почетем човека и неговите желания и да създадем тази невероятно безопасна и подкрепяща среда заедно с екипа му. Това означаваше, че трябваше да коригираме някои от ролите, които той играеше“, заяви режисьорът. Detective Knight: Independence, който излезе на екран през януари тази година, e последният филм, по който двамата са работили заедно.

Брус Уилис е сред най-обичаните екшън актьори в света и новината за влошеното му здравословно състояние предизвика вълна от съпричастност. Семейството му благодари на феновете за изразената любов.

Още по темата

Избор на редактора