Искрен Митев разкри шифъра на вратовръзките си

Депутатът от „Продължаваме промята“ Искрен Митев разкри шифъра на вратовръзките си в предаването „Тази неделя “ по бТВ.

Той привлече вниманието с нестандартните вратовръзки, с които се появява в Народното събрание. Сложи си такава на охлюви, защото бе наречен „охлюв“ от друг депутат.

Появи се в парламента и с вратовръзка на динозаври, обяснявайки от парламентарната трибуна: „Какво е общото между мафията в залата и динозаврите? Динозаврите са страшни, но казахме много пъти, че не ни е страх. Динозаврите са изчезнали, както и много хора в парламента ще изчезнат от историята на България и ще бъдат просто една апликация на вратовръзката на един народен представител от промяната.“

В парламента се стигна и до напрежение между него и лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Тогава Митев дръпна вратовръзката му.

„Ние имаме право да носим тъмносиви, тъмносини и черни костюми в Народното събрание. Единственият мотив, с който можем да бъдем различни, е вратовръзката“, каза Искрен Митев.

Посланието на вратовръзката на охлюви

„Когато се случи това с Костадин Костадинов и каза, че съм тъпак и охлюв, реших, че човек трябва да е критичен към себе си и затова си сложих на следващия ден вратовръзката на охлюви“, обясни депутатът от ПП.

По думите му хората от „Възраждане“ са неговото най-голямо разочарование в парламента.

„За ГЕРБ и ДПС нямах големи очаквания, защото имах представа за тях. Не беше така за „Възраждане“. Мислех, че те ще бъдат хора, които ще работят за доброто на гражданите, а не виждам това“, сподели депутатът.

Посланието на вратовръзката на динозаври

„От малък съм се възхищавал на динозаврите. Те са едни големи и страшни същества. Беше много забавно как си говорихме с народни представители, които са от 20 години в Народното събрание, че са едни динозаври там. Реших да използвам тази вратовръзка като послание към статуквото. Хората от статуквото ще изчезнат като динозаврите и ще дойдем ние, младите, смелите, хората от протестите, които ще ги изместим“, каза Митев.

Посланието на вратовръзката на математически формули

Искрен Митев носеше вратовръзка с математически формули, когато бе гласувана оставката на председателя на парламента Никола Минчев.

„Идеята беше, че на опозицията не им излезе сметката като го свалиха. Те направиха едно безсмислено зло. Те разрушиха коалицията, но и държавата и собствените си партии“, каза той.

Посланието на вратовръзката на шарани

„Когато видяхме, че ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ протестират заедно, обвиняват ни, че купуваме народни представители, а видяхме всъщност кой е купен. Шараните беше с цел да кажа, че хората не са шарани и ще видят всичко“, разказа още Искрен Митев.

Той показа и вратовръзка, която все още не е слагал. Тя е свързана с приемането на еврото.

„Мисля, че България има своя европейски път. Ще я сложа, когато българското общество е готово да приеме еврото. Не мисля, че на всяка цена и сега това трябва да остане. Обществото и икономиката трябва да узрее за ползите от еврото и тогава ще си я сложа“, обясни Митев.

 

Четете още

Избор на редактора