Испания арестува наш мафиот, тартор на „Трошачи на кости“

Бейхан Мези Рафи, по-известен като „Иво Българина“, е арестуван в жилищен квартал в Мадрид след полицейска акция, проведена рано сутринта в понеделник, съобщава marca.com.

Лидерът на българската мафия „Los Rompecostillas“ (б. а. – Трошачи на кости) и един от най0опасните престъпници в Испания е обвинен в изнудване на изпълнителния директор на Севиля.

Той е поискал половин милион евро от клуба заради дълг, който Севиля е направил, след като е отказал да отиде на турне в Мексико. Изнудвачите са твърдели, че говорят от името на мексикански картел, известен с насилието си.

Това изнудване е от 2019 година, като главните подозрения падат върху Иво, но той не е единственият арестуван, а има още четирима, сред които и адвокат.

Компанията, която организира събитието, поискала авансово 500 000 евро и определила сумата като депозит, в случай че то не се състои.

Заедно с Бейхан са арестувани още четирима души. Предполага се, че лидерът, един от големите контролери на нощния живот в Мадрид и един от най- опасните престъпници в Испания , е наредил поредица от заплашителни обаждания до няколко служители на клуба в Севиля.

Четете още

Избор на редактора