Испанската полиция арестува 121 педофили

Испанската полиция арестува 121 души, от които 118 мъже и три жени, в една от най-големите операции в страната срещу детска порнография, съобщават местните медии.

В рамките на акцията са извършени 125 претърсвания и са иззети 946 устройства с 500 терабайта порнографско съдържание с непълнолетни.

При претърсването на домовете и работните места на арестуваните са иззети 368 твърди диска, 427 CD и DVD дискове, 114 USB флашки, 37 карти с памет, 60 компютъра, 47 мобилни телефона, 6 таблета, видеокамери и други електронни устройства.

Разследването е започнато от агенти на Централното звено за борба с компютърните престъпления като част от превантивната работа на киберпатрула в борбата срещу педофилските мрежи, които споделят файлове с материали за сексуално насилие над деца по интернет.

В операцията са участвали 46 териториални звена, специализирани в борбата с компютърните престъпления.

Всички арестувани са използвали една и съща цифрова платформа за получаване и споделяне на незаконно съдържание – се добавя в изявлението.

В Мадрид беше арестуван мъж, който притежавал два милиона файла със записи на сериозно сексуално насилие над много млади момичета. Много от видеоклиповете изобразяват висока степен на насилие срещу жертвите и са разпръснати в 10 твърди диска с голям капацитет.

При един от обиските разследващите задържаха мъж, който притежаваше голям брой мултимедийни файлове с явни сексуални изображения на двама непълнолетни мъже, записани в дома на арестувания.

Четете още

Избор на редактора