Историческа промяна на Оскарите, килимът вече не е червен

За първи път в историята на „Оскарите”- емблематичният червен килим няма да бъде постлан. На 95-ата церемония по връчването на престижните статуетки довечера, звездите ще преминат не по популярния червен килим, а по постелка с цвят шампанско.

По традиция пътеката на славата се разпъва официално няколко дни преди събитието, което ще се състои в „Долби тиътър” в Лос Анджелис, съобщава Ройтерс, предаде БТА.

Водещият на церемонията на 12 март Джими Кимъл представи новия облик на килима с думите: „Убеден съм, че Филмовата академия е избрала най-подходящият цвят за пътеката”.

И се пошегува: „Хората се питат ще има ли проблеми на тазгодишната церемония? Ще има ли насилие на тазгодишното събитие? Надявам се, че подобно нещо няма да се случи. Самото решение, че цветът на килима е шампанско, а не е червен, показва, че няма да се лее кръв на церемонията за Оскарите.

NOVA е единствената българска телевизия, която ще излъчва най-голямата нощ на киното. За първи път пред камерата на българска телевизия ще застанат едни от най-големите имена в Холивуд – Том Круз, Стивън Спилбърг, Кейт Бланшет, Колин Фарел.

Още по темата

Избор на редактора