И БСП не се отзова за разговори с ГЕРБ-СДС

БСП, също като ПП-ДБ и „Възраждане“, не се отзова на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за правителство с първия мандат. Срещата беше насрочена за 11 часа, но представители на социалистите не дойдоха.Изпълнителното бюро на БСП е решило да не се ходи на тази среща. Зам.-председателят на ИБ Ирена Анастасова заяви пред БНР, че е взето решение да не се подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ-СДС:

„Разговори няма, тъй като това е среща за формиране на правителство с мандата на ГЕРБ, а ние имаме решение, че няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ и на ДПС. Каквито и основни политики да обсъждаме, реализаторите на тези политики ще са ГЕРБ. Ние нямаме доверие, защото ГЕРБ показаха в тия години колко може да им се има доверие“.

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС засега успя да се срещне само с представители на ДПС.

За 13 часа днес е поканата към „Има такъв народ“, а за 15 часа към партия „Величие“.

Пред БНР вчера лидерът на „Величие“ Николай Марков декларира отказ от среща с преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева:

„Разбирам среща лидер с лидер. Ако г-н Борисов прецени, че има какво да си каже с лидер, който зад гърба си има признати 100 000 гласа, ще ме покани“.

Четете още

Избор на редактора