И „Да, България“ отива на изборите с „Промяната“

Политическата формация „Да, България“ е съгласна да се яви на изборите заедно с „Продължаваме промяната“, заяви Христо Иванов.

„Идва време да се търсят големите обединителни задачи пред нацията, които да изкарат хората да гласуват. Да дадат смисъл на демократичния процес. Ние ще държим много на нашата политическа физиономия. Имаме поколенчески дълг“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ пред журналисти вчера.

Той посочи, че общите национални задачи, по който ще се търси обединение, са влизането на България в Шенген, присъединяването на България към еврозоната и Конституционната реформа.

По-рано от ДСБ заявиха, че също са съгласни да се явят с общи листи с „Продължаваме промяната“ на изборите на 2 април. Целта е обединението на двете политически сили да вземе първия мандат за съставяне на правителство.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков изрази увереност пред „Нова телевизия“, че обединението между ПП и ДБ ще спечели изборите. „Знаете ли силата, когато усещаш обединение за обща кауза? Ние имаме общи приоритети, общи ценности, обща кауза. Задачата ни в следващите 3 месеца е да върнем надеждата“, каза Петков.

Той допълни и че вижда още организации, които могат да се присъединят към ПП на следващите избори. Сред тях са „Правосъдие за всеки“, „Спаси София“ и „За София“.

Още по темата

Избор на редактора