И журналистка изрева, че е изнасилена от Депардийо

Испанската журналистка и писателка Рут Баса обяви днес, че е подала жалба в Испания срещу френския актьор Жерар Депардийо за изнасилване във връзка със събития, случили се в Париж през 1995 г., предаде АФП, цитирана от БТА.

51-годишната авторка каза за агенцията, че миналия четвъртък е подала жалба в испанската полиция за изнасилване, за което се твърди, че се е случило по време на интервю с френския актьор на 12 октомври 1995 г. в Париж за списание „Синемания“. Това потвърждава информация, разкрита от всекидневника „Вангуардия“.

Рут Баса, която по това време е била на 23 години, а актьорът – на 46, говори за „нахлуване без никакво съгласие, по всяко време“ и казва, че се е чувствала „парализирана“ по време на събитията, за които се твърди, че са се случили в помещенията на бившата продуцентска компания Roissy Films.

В Испания престъплението „сексуално посегателство“ включва и изнасилване според Наказателния кодекс.

Рут Баса говори пред АФП за „сексуално посегателство“, но на въпроса дали е било изнасилване, тя отговаря утвърдително, казвайки, че „полицията го квалифицира като такова“.

След като АФП се свързва с тях, от полицията и прокуратурата са казали, че не са в състояние да потвърдят подаването на тази жалба, която ще бъде третата срещу актьора за сексуално насилие след 2018 г.

Четете още

Избор на редактора