И Красимир Стойчев е кандидат за кмет на София

Красимир Стойчев е кандидатът за кмет на София от „Партия на Зелените“ и гражданска платформа „Власт в хората“, както и водач на листата им за общински съветници за изборите на 29 октомври, обявиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в София представители на двете формации.

Девизът на съдружието между двете формации е „Умна и зелена София“, каза председателят на „Партия на зелените“ Владимир Николов. Предлага се трансформация на здравните грижи, мораториум на строителството в югозападната част на града до изработването на общ устройствен план. Настоява се и за трансформация на общинската полиция в реална градска полиция, както и за заснемане на цялата зелена система на София.

Синтезирано проблемът на София е, че софиянци не виждат какво е важно за самите тях, каза кандидатът за кмет Красимир Стойчев. Според него в града в момента има 58 млн. кв. м. застроена жилищна площ на стойност близо 88 млрд. евро. За да се запази и увеличи тази стойност трябва да се балансира строителството и да се спре презастрояването в една част на града за сметка на друга.

Трябва да бъде изграден динамичен цифров модел на града, което е лесно, тъй като данните са налични. Това е постижимо в рамките на между шест и девет месеца, каза още Стойчев. Основна цел е да се обединят всички общински здравни заведения в един здравен холдинг с единно управление и нова онлайн информационна система. Настоява се и за създаването на Софийска здравна каса.

За развитието на „зелена София“ ще бъде сканиран целият град, ще установим всяка зеленина и ще имаме жив модел на града, каза Красимир Стойчев.

Четете още

Избор на редактора