И президентът ще стиска палци за Попов в Банско

Алберт Попов ще стартира с номер 17 в днешния слалом от Световната купа по алпийски ски в Банско. Първият манш на състезанието, в което участие ще вземе и Калин Златков (стартов номер 68), започва в 10:30 часа, а втората част на състезанието е от 13:30.

С номер 1 в неделния старт ще тръгне норвежецът Тимон Хейген. Завършилият на второ място в съботния гигантски слалом Александър Стийн Олсен разкри любопитен факт – при единствената му победа в Световната до момента, Алберт Попов е постигнал единственият си подиум. Това се случи в Тахоу Палисейдс, САЩ преди година.

„Надявам се сценарият да се повтори утре“, сподели норвежецът при тегленето на номерата днес.

От своя страна норвежецът Хенрик Кристоферсен сподели, че е дошъл в Банско, за да постигне втора победа в българския курорт. Той ще стартира с четвърти номер днес.

Алберт Попов ще може да разчита на подкрепата на своята баба Албена и дядо си Тодор в състезанието. Вчера двамата изгледаха край пистата състезанието в гигантския слалом в родния курорт, в което Попов не взе участие. Очаква се на „Бъндеришка поляна“ днес да бъдат още годеницата на Попов Деница Чаева, както и тяхната дъщеричка Кая.

За Алберт ще стиска палци и президентът на България Румен Радев.

Непосредствено преди да се присъедини към специалните гости на втория ден от състезанията на Световната купа по ски, президентът Румен Радев се срещна с кмета на Банско Стойчо Баненски и в разговора си с него изрази своята съпричастност с проблемите и визията за развитието на общината, съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

Четете още

Избор на редактора