И Средна европейска класа напуска ПП-ДБ

Политическа партия (ПП) „Средна европейска класа“ (СЕК) напуска коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Това се посочва в позиция, публикувана на официалната интернет страница на партията.

От партията пишат в позицията, че „с пълна отговорност към всички избиратели и граждани, както и към бъдещето на страната“ са взели решение да не приемат поканата за продължаване на участието си в текущия коалиционния формат за предстоящите избори и да напуснат коалицията с „Продължаваме промяната -Демократична България“. От СЕК допълват, че решенията им за подкрепата при създаването на „Продължаваме Промяната“ през 2021 г. и за участието в коалицията (ПП-ДБ) са били обосновани от убеждението, че е важно да работят за постигане на реформи и промени, които са от съществено значение за бъдещето на България и които да бъдат в „противовес на досегашния порочен модел на ГЕРБ и ДПС“.

Според „Средна европейска класа“ решението на ПП-ДБ „да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС“ е доказало, че по този начин не могат да се противопоставят на „техния порочен модел“. „Считаме, че нашите ценности не могат да бъдат променяни и съвместната работа с този състав на ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна. Затова ние не можем да останем част от съюз, който допуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото“, заявяват от СЕК.

От партията информират за предстоящо заседание на СЕК, на което следва да се вземе решение относно участието на партията в предстоящите предсрочни парламентарни избори и изборите за Европейски парламент, съобщава БТА.

Четете още

Избор на редактора