23.8 C
София
понеделник, 26 септември, 2022

Казусът с опита за подкуп на шефа на БАБХ отива в европейската прокуратура

Антикорупционният фонд изпраща на европейските прокурори случая с опита да бъде даден подкуп на шефа на Агенцията за безопасност на храните Христо Даскалов, съобщи БНР.

Според експертите на неправителствената организация,  в изнесената информация за фитосанитарния контрол на Граничния контролно – пропускателен пункт “Капитан Андреево” има съмнения за увреден финансов интерес на Европейския съюз.

По случая вече работи прокуратура, а днес опит да изслуша бившия директор на Агенцията Пламен Моллов, за когато Даскалов обяви, че се е опитал да го подкупи, направи парламентарната Антикорупционна комисия. Той обаче не  дойде.

“По Конституция, член.80-ти казва, че всички граждани са длъжни да оказва съдействие на Антикорупционната комисия към Народното събрание. Въпреки това се съмнявам, че господин Моллов ще се яви, при положение, че беше се появил в един запис да предлага “документи”. Най-вероятно се притеснява от въпросите, които ще му зададем и съответно от последствията, които биха произлезли от тези негови действия”, коментиръ депутатът от “Продължаваме промяната” Константин Бачийски.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини