Какви тайни крие чантичката на Васил Божков

Делян Пеевски е бил пълноправен партньор в Нова телевизия по времето, в което медията е купена и притежавана от бизнесмена Кирил Домусчиев. Това каза в интервю за Свободна Европа бизнесменът Васил Божков, който е обвиняем за изнудване, подкупи, пране на пари и злоупотреби в хазарта.

За присъствието на Пеевски в притежанието на Нова телевизия няма документална следа, добави Божков. Според него такава е ситуацията с всички участия в бизнеси на Пеевски.

Свободна Европа потърси Пеевски и Домусчиев по телефона и изпрати писмени въпроси до пиар на Движението за права и свободи (ДПС), пресцентъра на партията, имейли на бизнеси на Домусчиев, както и до верифицирания му личен профил във Фейсбук. До публикуването на новината не получихме отговори.

Думите на Божков идват, след като преди седмица прокуратурата прекрати разследване за изнудването му от страна на високопоставени политици и функционери. Разследването беше срещу лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър в кабинета му Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Проверяваха се твърдения на самия Божков за това, че е бил рекетиран, за да оцелее бизнесът му.

Ето и цялото интервю на Генка Шикерова:

Четете още

Избор на редактора