Какво каза порнозвездата Сторми Даниелс в съда

Порнозвездата Сторми Даниелс свидетелства в съдебна зала в Манхатън, че е правила секс с Доналд Тръмп през 2006 г. Случка, която в крайна сметка доведе до първия наказателен процес срещу бивш президент на САЩ, съобщава Ройтерс.

Прокурорите в Ню Йорк повдигнаха обвинения срещу Тръмп за фалшифициране на бизнес записи, заявявайки, че се е опитал да прикрие плащане от 130 000 долара на Даниелс, за да я накара да млъкне преди изборите през 2016 г., които го направиха президент. Тръмп се призна за невинен.

Даниелс, чието истинско име е Стефани Клифърд, каза, че е започнала да танцува като стриптизьорка и да се появява в порнографски видеоклипове след бедно детство в Батън Руж, Луизиана, където самотната й майка понякога изчезвала за дни наред. Тя постигна успех в развлеченията за възрастни като изпълнител във видеоклипове и зад камерата, спечелвайки 11 награди за най-добър режисьор и две награди за най-добър сценарий.

Явявайки се като свидетел на обвинението във вторник, Даниелс свидетелства, че се е срещнала с Тръмп през юли 2006 г. на голф турнир за знаменитости, проведен в езерото Тахо, Невада. Тя каза, че той я поканил на вечеря в хотелския си апартамент, където я посрещнал облечен в сатенена пижама.

Даниелс свидетелства, че Тръмп й е казал, че му напомня за дъщеря му, защото е умна, руса и красива.

Тя каза, че двамата са обсъждали възможността да правят съвместен бизнес, но се разочаровала, когато той многократно я прекъсвал по време на вечеря и го питала:

„Винаги ли си толкова арогантен и помпозен?“

Даниелс каза, че в един момент се извинила, за да използва тоалетната, а когато се върнала, Тръмп бил седнал на леглото по бельо.

Тя твърди, че е припаднала за кратко, въпреки че не е употребявала наркотици или алкохол, и се е събудила на леглото с повечето от дрехите и обувките си, но сутиенът й все още е бил на мястото си. Сторми казва, че са правили секс в мисионерска поза и Тръмп не е използвал презерватив.

„Не знаех как попаднах там, опитвах се да мисля за нещо различно от случващото се“, свидетелства тя. След това си тръгнала бързо.

Тръмп призна, че се е срещал с Даниелс на турнира, но отрече някога да е правил секс с нея или да е говорил с нея след това.

Четете още

Избор на редактора