Какво се случва в Движението на Доган

„Време е ДПС да си смени името, в названието да присъства „либерална партия“. Ахмед Доган говори за това пред тесен кръг от близки хора през последните години. А оставката на Мустафа Карадайъ като председател на ДПС е написана още през октомври“, каза журналистът Илхан Андай от 24rodopi.com, който коментира подадената вчера оставка и връщането на Доган като оперативен председател на движението.

„Последната седмица преди местните избори на 29 октомври той се появи сам в Кърджали и това беше неговата последна изява на терен. Нещо като прощаване с ДПС. В деня след изборите в посолството на Турция имаше прием. Карадайъ беше там, но не се появи на снимката с посланика и Делян Пеевски“, обясни той.

Илхан Андай разкри още, че след вота в неделя силните в ДПС са се качили при Доган в Боянските сараи, а какво са си говорили депутатите на движението ще научат днес.

Според него Карадайъ ще се оттегли като съпредседател на парламентарната група на ДПС, а вероятно и като депутат. На първото стъпало в ДПС винаги ще бъде Ахмед Доган, на второто – Делян Пеевски, а на третото – Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Сабрие Сапунджиева, Илхан Кючюк, както и някои от най-добрите им кметове, каза още Андай.

„Всички те ще бъдат „политически пчелички“ в ДПС с ранг на заместници и членове на ЦОБ, но като поведение ще бъдат по-разпознаваеми от много лидери на други партии. Те излизат напред“, допълни той.

По думите му Пеевски ще бъде избран за председател на Националната конференция на ДПС през февруари догодина и това е шанс за партията да увеличи влиянието си в смесените райони.

Четете още

Избор на редактора