Калейн е гимнастичка №1 в Европа за 2023 г.

Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Боряна Калейн спечели убедително престижната класация за „Гимнастичка на 2023 година“ на Европейската гимнастика. Това е второ отличие за възпитаничката на Марияна Памукова, която през 2021-а отново завоюва отличието.

„Щастлива съм от това, че отново печеля тази награда. Това показва, че имам много и верни фенове в България и по света, които ме подкрепят, за което мога само да им благодаря. Това е едно голямо признание за моя труд и този на моите треньори. Тази награда ще ми бъде една голяма мотивация за това да не спирам да се опитвам да показвам една по-различна гимнастика на килима“, заяви Боряна Калейн за фейсбук страницата на БФХГ.

През миналата година грацията спечели златото в индивидуалния многобой на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, както и световната и европейската отборна титла с националния тим на България във Валенсия. В състезанията на отделните уреди на световния шампионат тя взе сребро на бухалки и лента, а на континенталното първенство прибави сребърно отличие на бухалки и бронз на обръч, уточнява БТА.

Четете още

Избор на редактора