Камерън ни поздрави за отказа от руски нефт и газ

От София британският министър на външните работи Дейвид Камерън декларира твърдата подкрепа на Великобритания за Украйна, която се бори с незаконната агресия на руския президент Владимир Путин.

„Путин трябва да види, че е сбъркал. България и Великобритания показват своята солидарност в подкрепа на борбата срещу руската агресия. Ние сме изготвили своя пакет от мерки, Европейският съюз също има своя пакет от мерки в помощ на Киев. Призовавам това да направи днес и Американският конгрес, който днес ще гласува пакет от мерки. Това е изключително важно за американската сигурност, защото целият свят гледа какво ще стане днес в Конгреса“.

Камерън поздрави България, че се отказва от руския нефт и газ, съобщава БНР.

Вицепремиерът Мария Габриел подчерта:

„Говорейки си за нашето важно стратегическо партньорство и съюзници в НАТО, бих искала да откроя колко важна за нас е регионалната стабилност. Основен фокус – Черно море. Радвам се, че имаме изключително активно и добро сътрудничество, за да бъде гарантирана сигурността на Черно море. Черно море е от стратегическа важност и за НАТО, и за България, и за Обединеното кралство“.

Четете още

Избор на редактора