Крал Чарлз Трети е с диагноза рак

Британският крал Чарлз Трети е бил диагностициран с форма на рак и ще отложи публичните си прояви, съобщи днес в изявление Бъкингамският дворец, цитиран от Ройтерс.

Седемдесет и пет годишният британски монарх прекара три денонощия в болница миналия месец, след като претърпя медицинска интервенция заради увеличена простата, при което медиците са установили и друг сериозен здравословен проблем. Бъкингамският дворец посочи, че изследванията са открили форма на рак.

„По време на неотдавнашната операция на краля в болница за доброкачествена хипертрофия на простатата беше установен друг проблем“ и „последвалите тестове установиха форма на рак“, съобщиха от двореца, цитирани от Франс прес.

Бъкингамският дворец не разкри подробности за вида на онкологичното заболяване на крал Чарлз Трети, но източник от кралския двор съобщи, че не става въпрос за рак на простатата.

В неделя сутринта крал Чарлз посети църква с кралица Камила в Сандрингам, Норфолк – първото му излизане пред публика след престоя му в болница за три нощи преди седмица.

Сега той се върна в Лондон от Норфолк, където започва лечение.

„Нямам съмнения, че той ще се излекува много бързо и зная, че цялата страна ще му пожелае оздравяване“, заяви по повод заболяването на краля британският премиер Риши Сунак.

Четете още

Избор на редактора