Катаджия осъди прокуратурата за 120 000

Столичният катаджия Цветелин Цветков осъди прокуратурата да му плати обезщетения за над 120 000 лева. Почти 7 години той бил обвиняем, подсъдим, но накрая оправдан за участие в престъпна група за незаконна регистрация на автомобили. През това време е бил и уволнен от МВР, съобщава lex.bg.

Сега прокуратурата е осъдена да му плати обезщетение, както за моралните вреди от незаконното обвинение, така и за всички заплати, които не е получил заради уволнението.

Разследването срещу него е от 2013 г. През 2018 г. Цветков е оправдан. Присъдата е била потвърдена от апелативния спецсъд през 2019 г. и е влязла в сила, след като прокуратурата не е протестирала. Цветелин Цветков е бил възстановен на работа в края на 2020 г., когато с решение на Върховния административен съд заповедта за уволнението му е окончателно отменена.

Пред съда той е представил доказателства, че делото срещу него е било пречка да започне работа и няколко поредни пъти му е отказвано да бъде назначен на близка до заеманата длъжност.

Четете още

Избор на редактора