Путин нагости Ким Чен-ун с бял амур, есетра и раци

Лидерите на Русия и Северна Корея и техните делегации разговаряха в космодрума „Восточний“, след което последва официален обяд, даден от Владимир Путин в чест на Ким Чен-ун. След това севернокорейският лидер пое обратно по дългия път към вкъщи, предадоха руските медии.

Докато Путин и Ким си обещаваха помощ в „борбата срещу империализма“ и за изстрелването на ракети, те похапнаха стилно и сладко.

Рускиат президент започна официалния обяд с тост „за бъдещото укрепване на сътрудничеството и приятелството между нашите страни, за благополучието и просперитета на нашите нации, за здравето на държавния лидер и на всички присъстващи“, предаде CNN.

Жеста върна и Ким Чен-ун, който заяви, че е уверен в успеха на Русия в Северния военен окръг и вдигна тост за здравето на Путин и „новите победи на Велика Русия“, цитира тоста му Телеграм каналът „Вы слушали маяк“.

Каналът публикува и менюто от обяда, което включва: бяло и червено вино от двореца в Дивноморское, салата от патешко месо, смокини и нектарини, ролца от камчатски раци, рибена супа от бял амур.

Основното ядене включваше есетра с картофи и гъби, телешки антрекот с печени зеленчуци, а за десерт – сорбе от морски зърнастец (медоносно растение, познато и като дива боя), кондензирано мляко с черни боровинки и борови ядки.

Това беше втори официален обяд, организиран от Русия за Ким Чен-ун след посещението му във Владивосток през 2019 г., припомня CNN.

Четете още

Избор на редактора