Ким Чен-ун иска армия, готова за „истинска война“

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е дал заповед на армията да засили ученията, за да е подготвена за „истинска война“, съобщиха днес държавни медии в КНДР, предаде Ройтерс.

Ким е дал заповедта, след като е наблюдавал артилерийско учение, което доказало способността на страната да противодейства в условията на „истинска война“.

КНДР вчера изстреля балистични ракети с малък обсег от западното си крайбрежие, съобщи южнокорейската армия и добави, че анализира вероятността Северът да е изстрелял няколко ракети едновременно от един и същ район.

Севернокорейската информационна агенция КЦТА предаде, че военна част, обучена за „ударни мисии“, е изстреляла „мощен залп“ по цели в морето и е демонстрирала способността си „да противодейства в истинска война“.

Ким е инспектирал действителната боеготовност на осма щурмова рота.

КЦТА подчертава, че Ким е изтъкнал, че щурмовите военни подразделения трябва да са прецизно подготвени до съвършенство за изпълнение на двете си стратегически мисии. Първата – за възпиране на война, и втората – за поемане на инициативата във война, което ще се осъществи чрез непрекъснато засилване на различни симулативни тренировки за истинска война.

Последното ракетно изстрелване от КНДР беше извършено в навечерието на мащабните съвместни военни учения „Фрийдъм шийлд“ („Щит на свободата“) на САЩ и Република Корея.

По данни на южнокорейската агенция „Йонхап“, севернокорейските ракети са били изстреляни по посока на Жълто море от района на град Нампхо, предаде ТАСС.

Още по темата

Избор на редактора