Ким Чен-ун ще бъде гост на Путин „през идните дни“

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще бъде на официално посещение в Русия „през идните дни“, съобщи Кремъл, без да уточнява точната дата на предстоящата му среща с Владимир Путин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

От една седмица се носят слухове за посещение на Ким в Русия. Вашингтон подозира, че Москва, подложена на изолация след нашествието си в Украйна, иска да закупи боеприпаси от севернокорейските съюзници.

Изявлението на Кремъл съобщава само, че посещението се провежда „по покана на руския президент“. Севернокорейски държавни медии съобщиха, че Ким ще разговаря с Путин по време на посещението си в Москва. „Уважаваният другар Ким Чен-ун ще се срещне и ще разговаря с другаря Путин по време на посещението си“, се казва в изявление, публикувано в севернокорейски медии, след като южнокорейските им колеги съобщиха за отпътуването на влака на Ким.

Двете страни имат кратка обща граница в руския Далечен изток, недалеч от Владивосток. Путин пристигна днес в региона, за да участва в годишен икономически форум, но говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че няма планове за среща с Ким в рамките на форума.

Четете още

Избор на редактора