Азербайджан ни обещава още газ, ние – консулство в Баку

Министър-председателят в оставка Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев възможността за доставката на допълнителни количества азерски газ в България, извън тези, които вече са определени във връзка с новия интерконектор Гърция-България, съобщиха за Експрессо.бг от пресслужбата на Министерския съвет.

Министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят допълнително подробностите по евентуални нови доставки, стана ясно по време на разговорите между двамата лидери.

Петков и Алиев освен двустранна среща, вчера проведоха и работна вечеря.

В рамките на посещението си в Баку днес министър-председателят проведе среща с представители на азербайджанския бизнес, които имат търговски отношения с български фирми. По време на разговора премиерът Петков бе запознат с проектите им. Бе отбелязано още, че търговският оборот между двете страни може да бъде увеличен, като нови възможности има в износа на химически торове от региона на Каспийско море и във вноса на храни и козметика от етерични масла от България.

Представителите на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата благодариха на премиера Кирил Петков за подкрепата за назначаване на почетен консул на България, който да подпомогне връзките между фирмите в двете страни.

Междувременно премиерът в оставка използва и профила си във Фейсбук, за да обяви, че в най-скоро време България ще открие почетно консулство в Азербайджан.

Четете още

Избор на редактора