Кличко нападна Зеленски: Сега плаща за грешките си

Кметът на Киев Виталий Кличко нападна украинския президент Володимир Зеленски в интервю за швейцарски вестник, което привлече голямо внимание в Русия и Украйна.

„Хората питат защо не се подготвихме по-добре за тази война, защо Зеленски до последно отричаше, че това ще се случи“, каза Кличко в интервю, излъчено в събота.

„Има твърде много информация, която не отговаря на действителността“, каза 52-годишният бивш световен шампион по бокс, обвинявайки украинския президент в грешки. Той призова всички да бъдат честни за реалната ситуация в Украйна след руската инвазия.

„Зеленски сега плаща за грешките, които направи“, смята Кличко, предаде „Индекс“.

„Разбира се, че можем еуфорично да лъжем нашите хора и партньори, но не можете да правите това вечно“, каза той, давайки ясна подкрепа на началника на щаба на Украйна генерал Валерий Залужни, който предизвика критики преди месец с изявлението, че войната е стигнала до задънена улица.

Кличко вярва, че Залужни е казал истината, която понякога хората не искат да чуят.

Той се обяви против политическите игри в Украйна, като каза, че не трябва да има вътрешни конфликти в страна, бореща се за оцеляване. Ето защо той отказа да обсъжда личните си планове и публично изрази подкрепата си за Зеленски.

„Днес президентът има важна функция и ние трябва да го подкрепяме до края на войната, но когато войната свърши, всеки политик ще трябва да отговаря за своите успехи и грешки“, каза Кличко.

Четете още

Избор на редактора