Клоп кани Ериксон да го смени в Ливърпул за ден

Известният шведски треньор Свен-Горан Ериксон (75) разкри пред шведските медии, че се бори със злокачествено заболяване и му остава още година живот, може би и по-малко. Тази информация, както и тайната на Ериксон, че съжалява, че никога не е бил треньор на отбора на Ливърпул, стигнаха до Юрген Клоп.

Ериксон има зад гърба си богата треньорска кариера, която започва през 1977 г. на пейката на шведския Дегерфорс. След това той ръководи ИФК Гьотеборг, Бенфика, Рома, Фиорентина, Сампдория, Лацио, Англия, Манчестър Сити, Мексико, Кот д’Ивоар, Лестър Сити, Гуанджоу, Шанхай, Шенжен и Филипините.

Той спечели много трофеи в кариерата си. С Гьотеборг грабна сензационно Купата на УЕФА през 1982 г., а с Бенфика три пъти е шампион на Португалия. Той спечели Купата на Италия с Рома, както и Сампдория, а с Лацио беше шампион на Италия през 2000 г., два пъти носител на Купата на Италия и носител на Купата на носителите на купи. Работил е в десет различни държави, но не и в Ливърпул.

Феновете на Ливърпул призоваха клуба да позволи на Ериксон да води отбора на Легендите на Ливърпул срещу Легендите на Аякс във вторник в благотворителен мач, а сега Клоп отиде крачка по-далеч.

„Наскоро разбрах, че той е бил голям фен на Ливърпул през целия си живот и чух за идеята той да ръководи Легендите на Ливърпул. Не мога да повлияя на това“, каза Клоп и добави:

„Всичко, което мога да кажа, е, че той е абсолютно добре дошъл тук и ще поеме работата ми за един ден, ако иска. Няма проблем. Нека седне в офиса на моето бюро, ще му покажем как се е развивал клубът през годините. Само нека да дойде тук, ще прекара няколко хубави часа. Сигурен съм в това.“

Четете още

Избор на редактора