Кметът на Пловдив не дава Колежа за мача с Унгария

Кметът на Пловдив Костадин Димитров е категоричен, че общината не може да предостави стадион „Христо Ботев“ за ползване за периода 14 – 16 ноември.

Това е написал и в писмо до Българския футболен съюз. С него градската управа препотвърждава решението си от петък.

Така реално кметът на Пловдив отказа на БФС мачът на националите с Унгария да се играе на стадиона на „Ботев“.

По-рано днес президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че ако мачът не се играе на този стадион, България ще бъде изхвърлена от всички турнири на УЕФА.

„Апелирам към хората, от които зависи това нещо, да проявят здрав разум и да разрешат да се играе, защото тогава и „Ботев“ (Пд) ще спре да играе футбол въобще, и „Локо“ и всички отбори. Едно такова неотдаване на стадион е като отказ от организиране на спортно състезание, което означава, че държавата не е помогнала на федерацията да си организира мача, което означава намеса, което означава изключване от УЕФА. Не говорим само за лишаване на отборите от участие в европейските турнири, тук говорим за блокиране в рамките на доста дълъг период на целия футбол в България. Това е немислимо, няма причини да се случи това, това би било абсолютна катастрофа“, заяви президентът на БФС за БНТ.

Драмата около мача с Унгария се разиграва от миналата седмица. Срещата трябваше да се играе на Националния стадион „Васил Левски“, но от БФС го преместиха в Пловдив заради очакван срещу тях протест.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обаче заяви на 10 ноември, че двубоят няма да се състои в града. На следващия ден строителят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив пък обяви, че може да гарантира за пълната сигурност при провеждането на мача.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД „Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

В понеделник стана ясно, че Българският футболен съюз е потвърдил пред УЕФА, че срещата ще се играе в Пловдив.

Четете още

Избор на редактора